A PROFIT system munkatársai gazdag tapasztalattal rendelkeznek franchise megállapodások és ügynöki szerződések kidolgozásában. Ennek köszönhetően elkészített szerződéseink könnyen megérthető a franchise átvevő számára és biztonságot nyújt az átadó üzletének.

Franchise szerződés

A franchise szerződés a franchise csomagnak az a sarokköve, ami meghatározza a franchise átadó és átvevő közötti viszonyt. Ez a dokumentum, ami jogilag kötelező érvényű, pontosan lefekteti mindkét fél jogait és kötelezettségeit úgy, hogy a szerződés illeszkedjen a hálózat üzleti modelljébe is.

A magyar, lengyel, cseh vagy az ukrán jogban a franchise megállapodás a névtelen szerződések csoportjába tartozik, ami azt jelenti, hogy nincsen külön szabályozva a Polgári Törvénykönyv vagy bármely más polgári jog rendelkezései által. Franchise szerződés megköttethető az úgynevezett szerződési szabadság elvének alapján, ahol a felek alakíthatják jogviszonyukat saját belátásuk szerint mindaddig, amíg a téma nem ütközik az állami törvényekkel vagy a kapcsolat jellege a társadalmi együttélés alapelveivel. Ezt szem előtt tartva kell franchise szerződését pontosan lefordítani és az adott jogrendszerhez igazítani.

Szintén fontos a szerződést a különböző országokra jellemző üzleti kapcsolatok szerint is alakítani. Ez teszi a franchise szerződést még vonzóbbá a lehetséges átvevők számára.

Ha kérdése van, kérjük keressen fel minket elérhetőségeink valamelyikén

Minden ország jogi szabályozásának vannak olyan jellegzetességei,
amelyek befolyásolják a franchise szerződést.